SYPHARD | SHOW #01

In de eerste SpeakEasy Show van Seizoen 2 zien wij Syphard met een geweldig repertoire. Syphard Willem werd op 17 Juli 1990 geboren op Curacao en is opgegroeid op Bonaire. Op jonge leeftijd kwam hij al in contact met muziek. Vanaf zijn 12e heeft hij meegedaan aan verschillende muziek evenementen, Carnaval, Carribean Gospel Fest en Heineken Jazz Festival. Op zijn 15e begon hij te freestylen in de Cafetaria op school en na school ging hij beats maken in Fruity loops. Op 17 jarige leeftijd verhuisde hij naar Amsterdam om te studeren, hier kwam hij in contact met verschillende studios en begon zijn muzikale carrière. Syphard’s muziek stijl is heel divers en hij heeft tracks gemaakt en gereleased in verschillende genres, denk hierbij aan Hip Hop, R&B, Club music, Reggae, Dancehall, Trap en Zouk. Zijn lieveling genre is urban/hiphop omdat het allemaal daarmee is begonnen. Syphard is een all-round music lover en zal altijd verschillende genres blijven uitoefenen.

VICECKA | SHOW #02

My Name is Vivecka & I’m a born & raised Singer/Songwriter from Rotterdam. A selfmade artist who knows what She wants.. I come from a cultural family… So music plays a big role in my life.. From Latin to Caribbean music from Jazz to soul & from reggae to pop… I listen to it all so I get inspired to make my own music.. I don’t like to be put in a box for music is my religion and I always let the music guide me to where ever it wants me to go…. Music is not what I do… It’s who I am….

BADBOYGOODVIBES| SHOW #03

Badboygoodvibes is een 27 jarige artiest uit Rotterdam van Nederlandse en Arubaanse afkomst. Op jonge leeftijd kwam hij al in aanraking met muziek door de oudere jongens uit zijn wijk. Op jonge leeftijd behaalde hij wat kleine musicale successen. Tegelijk was hij bezig met het ontdekken van zijn eigen sound. In 2017 heet hij gekozen voor de naam Badboygoodvibes wat perfect past in zijn mix van muziek waarin goede vies voorop staan. Dit mixt hij moeiteloos met belangerijke en diepe verhalen en is er zelfs af en toe ruimte voor een beetje badboy. Zijn muziek kent verschillende invloeden zoals bijvoorbeeld reggae, dancehall, afrikaans en Caribisch. Maar ook Hip hop en trap invloeden zijn hierin te horen. Momenteel is Badboygoodvibes druk bezig met het afronden van zijn eerste officiele EP die ergens in 2021 het licht zal zien. Badboygoodvibes vind je ook onder die naam terug via alle social media platformen. Op Snapchat kan je hem vinden onder @s4l010

RUWHEL EMERS| SHOW #04

Rapper, ondernemer en oprichter van het talenten platform ‘Levels’! Ruwhel Emers is een artiest die zijn ziel laat spreken via zijn muziek. 

Energieke shows, emotionele teksten en duidelijke boodschappen zijn wat je kan verwachten bij zijn optredens!

LINO KA6ONGO| SHOW #05

Een frisse, zuivere heldere stem en een medegrondlegger van de sound die nu gaande is. Zo beschrijven zijn managers hem.

Opgroeiend in Rotterdam west Vierambacht begon Lino op zijn veertiende met rappen doordat zijn broer heel veel naar rapmuziek luisterde. Hij maakte kennis met de boys van de Kazerne en leerde ook al gauw 101barz kennen. Zo raakte hij geïnspireerd om zelf te rappen. Omdat zijn vader zelf een zanger is, probeerde hij ook af en toe te zingen. Hier kreeg hij veel positieve reacties op. Eigenlijk ook een logische keus voor iemand van wie zijn voorbeelden Michael Jackson, Craig David en Chris Brown zijn.

Via een vriend kwam hij later in contact met JayJay die al een beetje aanzien had in Rotterdam. Zij vormde vervolgens een duo. Na een aantal demo’s kwam hun toentertijd doorbraak met de track ‘Dans pasade met mij’. Deze track ging al heel snel viraal en bereikte vervolgens al heel snel de 100.000 views op YouTube. Dit was een topprestatie op het toen nog nieuwe platform. Hierna pakte ze door met de mixtape Love & Pain die dezelfde goede cijfers wist te behalen. Ook deden ze een hoop shows door het hele land. De groep had op dat moment een voet tussen de door, maar ze vergaten uiteindelijk diezelfde deur ook echt helemaal open te trappen.

Het werd voor Lino dus niet wat hij ervan gehoopt had. De reden daarvoor was dat er die tijd niet echt geld verdient in de scene en onderling was er wat wrijving, waardoor ze besloten uit elkaar te gaan. Op dat moment was hij 18 jaar en besloot hij zich te focussen op school. Achteraf heeft hij hier spijt van en vind hij dat hij had moeten doorpakken in de muziek.

In 2015 leek het van come back te komen. Hij werkte in samenwerking met DJ Darkshot aan de track Back it up. Maar de echte focus kwam terug in 2017 toen Ronnie Flex een filmpje op Instagram plaatste waar hij aan het vibe was op het liedje ‘Dans pasade met mij’. In dit filmpje vroeg hij ook expliciet naar Lino. Heel veel mensen stuurde hem hierna bericht. Dit gaf hem het gevoel dat toch een groep mensen op hem zaten te wachten. Hierna is hij weer sporadisch gaan opnemen en heeft hij inmiddels al wat liederen uitgebracht die goed zijn ontvangen. Dit geeft hem weer motivatie om door te pakken.

Ondertussen heeft hij zich eind 2017 ook aangesloten bij het management tak van CDLC en heeft hij de naam ‘Ka6ongo’ toegevoegd achter Lino. Hij is terecht gekomen bij CDLC via Alwaysbizzy van de groep Equalz. Hij hoorde wat muziek van Lino en benaderde hem om een keer langs te komen. Na een goed gesprek met de boys van CDLC besloten ze samen het avontuur aan te gaan. Hij wil zichzelf geen druk opleggen, maar beseft wel dat het nu of nooit is. Daarom wil hij dit jaar, 2019 zijn gezicht nog aan de scene laten zien. En volgend jaar daadwerkelijk laten zien dat hij dit keer gekomen is om te blijven.